• logo
  • osnovna stranica
  • Okružni privredni sud u Prijedoru

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Pisarnica suda

    20.09.2017.

     

    Pisarnica Okružnog privrednog suda u Prijedoru ima zadatak vođenja upisnika u elektronskoj formi prema Pravilniku VSTS-a BiH o upravljanju CMS predmetima a podaci se čuvaju na elektronskom mediju za pohranu podataka.
    CMS (Content management system) je dizajniran tako da samo ovlaštenim osobama omogućava pristup i unos podataka u registre. U pisarnici suda vrši se registrovanje svih vrsta podnesaka, kako incijalnih tako i onih koji se predaju na postojeći predmet (tužbe, prijedlozi, zahtjevi, molbe, redovni i vanredni pravni lijekovi i razna druga pismena). Svi predmeti se označavaju brojem koji ostaje isti od momenta unošenja u registar do trenutka njegovog okončanja. Brojevi se predmetima dodjeljuju automatski.

    Predaja pismena se vrši na šalteru pisarnice od 07.30 do 15.30 časova.


    Referenti pisarnice suda se staraju o čuvanju i rukovanju fizičkim omotima spisa i konzistentnošću njihovog sadržaja, dostavljanju spisa sudijama, davanju potrebnih obavještenja i informacija strankama, te obezbjeđivanju uvida u spise strankama, ovlaštenim licima i punomoćnicima.

    384 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1