• logo
  • osnovna stranica
  • Okružni privredni sud u Prijedoru

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Oglasna ploča
  • Važne informacije
  • Sudski vještaci i tumači

    Sudski vještaci i Tumači

    29.11.2017.

    Adresar sudskih vještaka i tumača je servis koji korisnicima omogućava pretragu i uvid u kontakt informacije sudskih vještaka i tumača u Bosni i Hercegovini.

    Pretragu adresara je moguće vršiti na sljedeće načine:

    Abecedna pretraga:
    Klikom na jedno od prikazanih slova abecede, pretraga prikazuje listu vještaka ili tumača čije prezime počinje počinje izabranim slovom.

    Jednostavna pretraga vještaka i tumača po oblastima specijalizacije odnosno jezicima:
    Klikom na simbol „+“ (zeleni plus) otvara se novi prozor koji omogućava izbor specijalizacije, odnosno oblasti vještačenja iz prikazanog stabla. Izbor oblasti ili pod oblasti specijalizacije moguće je izvršiti klikom na simbol „+“ ispred naziva oblasti specijalizacije, te klikom na sam naziv željene oblasti ili pod oblasti vještačenja. Nakon ove akcije novi prozor će se zatvoriti, a naziv izabrane oblasti za pretragu će biti prikazan na osnovnoj stranici za pretragu adresara pored zelenog simbola plus. Nakon toga, potrebno je kliknuti na dugme za pretragu (Traži). Pretraga prikazuje listu vještaka u izabranoj oblasti ili pod oblasti vještačenja.

    Napredna pretraga:
    Ova vrsta pretrage vještaka pored pretrage po oblastima specijalizacije omogućava istovremenu pretragu i po lokaciji, odnosno mjestu prebivališta određenog vještaka. U slučaju napredne pretrage tumača pored lokacije moguće je zadati i željeni jezik.

    Poništavanje pretrage:
    Sve prethodno zadate uslove pretrage možete poništiti klikom na simbol "-" (žute boje), nakon čega možete izbrati nove kriterijume za pretragu.

    Adresar sadrži podatke o:

    više od 1500 sudskih vještaka registrovanih u kod nadležnih institucija u entitetima i Brčko distriktu BiH,
    više od 700 sudskih tumača registrovanih u kod nadležnih institucija u entitetima

    Adresar je dostupan na linku pored.


     

    347 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1